Bir Soru Zihni Açar,
Bir Söylem Zihni Kapatır.
Hedeflerine ulaşmaya bir soru kadar uzaktasın.
Sosyoloji lisans eğitimini tamamlamasının ardından, İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsü Harvard Business School akredite (MBA) İşletme Yönetimi yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır.
12 yıl İnsan Kaynakları Profesyoneli olarak yerli ve global şirketlerin Kariyer Yönetimi, Performans Yönetimi, Ücret Yönetimi, Organizasyonel Gelişim, İşe Alım ve Eğitim birimlerinde: Türkiye, Cezayir, MEA, Türkmenistan, Kazakistan, Hollanda ve Almanya da yer alan grup şirket ve projelerine hizmet vererek bir çok projenin tamamlanmasına katkı sağlamıştır.
2018 yılında radikal bir karar alarak kariyerini Master Koç ve Mentor olmak üzere ilerletmek için Koçluk mesleğinin doğduğu ve yaygınlaştığı İngiltere’ye gitmiş ve “University of Worcester” da yüksek lisans eğitimini başarıyla tamamlamıştır. PCC Sevde İsteyin 600 saatlik Koç ve Mentorluk üzerine yüksek lisans eğitimi alan diploma sahibi ilk Türk Koç ve Mentordur. İngiltere University of Worcester da bulunan değerli profesörler tarafından Sevde İsteyin’in tez ve akademik yazıları kabul edilmiş ve başarısı onaylanmışlardır.
1. Koç ve Mentor rolleri, becerileri ve kalifikasyonu temel alınarak Koç ve Mentor pratiklerinin iş hayatına yansıyan etkisi.
2. Yüksek Öğrenimde Koç ve Mentor desteğinin öğrenci başarısı üzerindeki etkileri.
3. Yüksek öğretim kurumları uluslararası ve yerli öğrencilerin performanslarını artırmak için Koç ve Mentor kültürünü nasıl yaygınlaştırabilir?
4. Koçluk psikolojisinin gelişimiyle koçların başvurduğu, Profesyonel koçluk pratiğini destekleyen psikolojik alt yapı ve teorik alan çalışmaları.
5. Koçların başvurduğu Koçluk modelleri, araçlar ve pratik koçluk deneyimleri.
6. Yurt dışında eğitim alan öğrencilerin akademik başarısı üzerinde Mentor desteğinin etkileri ( 15000 kelimelik akademik makale yazarak Master eğitimini başarıyla tamamlamıştır.)
İngiltere, University of Worcester’da tamamladığı eğitimde: Koçluk yetkinlikleri, koçluk modelleri, koçluk araçları, koçluk pratikleri ve koçluk uygulamalarını kapsayan 600 saatlik yüksek lisans diploma programını başarıyla tamamlamıştır.
PCC Koç Sevde İsteyin’in University of Worcester tarafından onaylanarak kabul edilen 13 farklı koçluk temelli kuramsal ve teorik koçluk yaklaşımları ve alan çalışmalarının incelendiği akademik yazıları bulunmaktadır.
Bu alan çalışmalarından bazıları;
(Positive Psychology) Pozitif Psikoloji,
(Existential Coaching) Varoluşçu Koçluk,
(Ontological Coaching) Ontolojik Koçluk,
(Transpersonal Analysis) Kişilik Ötesi Analiz,
(Solution-focused Approach) Çözüm Odaklı Yaklaşım,
(Person/Client centred Approach) Kişi/Danışan Merkezli Yaklaşım,
(Appreciative Inquiry) Takdir Edici Sorgulama,
(Cognitive Behavioural Theory-CBT) Bilişsel Davranış Teorisi,
(Gestalt Therapy) Gestalt Terapi,
(Neuro-Linguistic Programming-NLP) Zihin Dili Programlama,
(Narrative Coaching) Hikaye Anlatı Koçluğu,
(Psychodynamic Coaching) Psikodinamik Koçluk,
(Transactional Analysis) Transaksiyonal analiz